Достойно представяне на учениците на Националното състезание "Горски многобой" - Хасково'2012 г.


   Учениците от Професионална лесотехническа гимназия „Н.Вапцаров“ гр.Банско - Ахмед Али, Ахмед Кьосов и Муса Дурльов, и тази година показаха достойно представяне на Националното състезание „Горски многобой“, което се проведе от 10 до 12 май, под домакинството на Професионалната гимназия по дървообработване и строителство "Цар Иван Асен ІІ" – гр.Хасково.
  В надпреварата, която се проведе на м.Кенана, участие взеха отборите на Техникума по горско стопанство град Кралево, РСърбия, ПГГСД - Батак, ПГГС - Велинград, ПГСГСТ - Чепеларе, ЛПГ- Берковица, ПЛТГ - Банско, ПГГСД "Сава Младенов" – Тетевен и ПГДС – гр.Хасково. Чудесно бе, че състезанието се проведе пред представителите на бизнеса, Лесотехническия университет - София и Аграрния университет - Пловдив, както потвърди и началникът на Регионалния образователен инспекторат в гр.Хасково - Иван Панайотов.


                  n51  n52


Държавният експерт от Министерството на образованието младежта и науката Маргарита Гатева също поздрави участниците. "Това е най-смелото, най-мъжкото и най-достойното състезание. Вие показахте, че сте най-смелите състезатели, които доказват професионализъм в една реална среда. Тук са събрани най-добрите от всички ученици, които се обучават по горско стопанство в цялата страна.", изтъкна тя. Етапите, през които преминаха момчетата бяха: Залесяване; Спортен риболов; Разпознаване на гъби, насекомни вредители и повреди от тях, следи от птици и бозайници; Разпознаване на дървесни видове по клонки, семена и проби; Стрелба по летящи панички; Подготовка на бензиномоторен верижен трион за работа; Разкройване и кубиране на отсечено дървесно стъбло; Прецизно рязане на шайби на стенд. Състезанието освен, че беше много оспорвано и атрактивно за наблюдаване, изискваше от състезателите завидни познания по различните лесовъдски предмети, изучавани през четирите години на обучение, психическа устойчивост и завидна физическа подготовка, тъй като наред с различните етапи, през които преминаваха имаха и пробег от 2000 м. по пресечен терен.


                  n53  n54 ‹‹‹  Обратно
info-102004@edu.mon.bg
d
 » Начало » История » Специалности » Прием » Галерия » База » За контакти
 ♦ Още информация
 
 » ДЗИ ,  НВО
 » Life@EDU
 » Уч. програма
 » Проекти
 » Връзки
 » Клубове
 » Новини
logo
pltg-vhod


НОВИНИ

alt