ПЛТГ "Н. Вапцаров" отбеляза патронния си празник !
„Ний носим твойто име – ВАПЦАРОВЦИ. Напред, напред!
С дела и труд ний славим
работника поет.“
   На 7 декември 2013 г. се навършват 104 години от рождението на Никола Й.Вапцаров, чието име е приела Професионалната лесотехническа гимназия в град Банско.
   Изявите започнаха една седмица по-рано със съревнование по тенис на маса, победителите, в което бяха удостоени с рамоти:

  I място за отбора на ХIIб клас

  II място за отбора на Ха клас

 III място за отбора на IХа клас

  Учениците от Ха клас се включиха в отбелязване на годишнината с есе на тема: „Вапцаров на моята възраст“, а ХII клас затвърдиха познанията си върху поезията му.

 Издадени бяха табла за живота и творчеството на патрона на ПЛТГ. Учениците посетиха за пореден път къщата-музей „Н.Й.Вапцаров“, затвърждавайки мнението, че винаги откриват още нещо, незабелязано преди, и обогатяват знанията си.

  На 4 декември 2013 г. в Тържествената зала на читалище „Н.Й.Вапцаров“ се проведе тържеството. Решението на колектива бе то да бъде нетрадиционно – под формата на викторина. Всеки от четирите отбора включваше по един ученик от IХ, Х, ХI и ХII клас.

  Въпросите бяха изготвени върху книгата на някогашната учителка в Горския техникум Мария Радонова „Жажда за светлина“, посветена на нейния съгражданин и съсед Н.Вапцаров (сред думите на авторката „първата пълна биография“ на поета). Надпреварата беше вълнуваща. Ученици, учители и гости бяха удовлетворени от видяното.

   За доброто протичане на тържеството допринесе и участието на г-жа Гълъбица Тодева от музей „Н.Вапцаров“ като председател на журито и членовете му г-жа Лиляна Шопова – финансист, бивш председател на читалище „Н.Й.Вапцаров“ и настоящия читалищен работник г-жа Мария Зайкова.
  Включиха се още талантливите младежи от групата на „Бански старчета“ на г-н Атанас Янчовичин и чудесната г-жа Мария Тодева, която в зимния ден вдъхнови участниците във викторината с „Пролет моя“.
 
 Завършек на замислените прояви беше традиционното поднасяне на цветя пред паметника на патрона, чието име сме горди, че носим.

    
  ‹‹‹  Обратно
info-102004@edu.mon.bg
d
 » Начало » История » Специалности » Прием » Галерия » База » За контакти
 ♦ Още информация
 
 » ДЗИ ,  НВО
 » Life@EDU
 » Уч. програма
 » Проекти
 » Връзки
 » Клубове
 » Новини
logo
pltg-vhod


НОВИНИ

alt